CIPP ЦЕВКАТА за санација на цевководи под притисок, за разлика од обичната CIPP цевка, дополнително е зајакната со стаклена волна и плетен полиестерски материјал и содржи PE заштитна обвивка за внатрешната страна на цевката.

ПРИМЕНА
 • Водоводи (питка вода)
 • Водоводи (технолошка вода)
 • Гасоводи
 • Нафтоводи.
ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ
 • Материјал: епокси смола со LLDPE обвивка за водоводи или HytrelTM обвивка за гасоводи,
 • Дијаметар : DN150 – DN1200,
 • Притисок: <32 bar*,
 • Дебелина на зидовите: 3,5 – 20 mm*,
 • Способност за совладување на свиоците до <90°,
 • Домет на санација од едно окно: <500 m*,
 • Погоден за сите материјали од постоечките цевки,
 • Голема хемиска отпорност,
 • Одобрување за употреба за питка вода: NSF 61, AS/N ZS 4020, BS6920.

*Во зависност од дијаметарот на санираната цевка