Нашата политика за колачиња објаснува што се колачиња, како ние ги користиме колачињата, каков избор имате во врска со колачињата и како можете да пронајдете дополнителни информации за колачињата. Со користење на оваа веб страница се согласувате за употреба на колачиња.

ШТО СЕ КОЛАЧИЊА?

Колаче е информација која е подготвена на Вашиот сметач од страна на веб страницата која ја посетувате. Колачињата обично ги зачувуваат вашите поставки, веб-прилагодувања, како што се претпочитаниот јазик или адреса. Подоцна , кога повторно ќе ја отворите истата веб страница, интернет прелистувачот ги праќа назад колачињата што припаѓаат на таа страница. Со ова се овозможува интернет страницата да ги прикаже информациите кои се прилагодени за Вашите потреби.

Колачињата можат да зачуваат широк опсег на информации вклучувајќи и лични информации (како што се Вашето име или е-маил адреса ). Сепак, оваа информација може да биде зачувана само доколку Вие го овозможите тоа – веб страниците не можат да добијат пристап до информации кои не сте им ги дале и не можат да пристапат до други датотеки на Вашиот сметач.

Зададените активности за зачувување и праќање на колачиња не се видливи за Вас. Сепак, поставките на интернет прелистувачот можете да ги измените и на тој начин сами да одберете дали сакате барањата за подготовка на колачињата да ги одобрите или не, како и да ги избришете подготвените колачиња автоматски при затварање на интернет прелистувачот и сл.

КАКВИ КОЛАЧИЊА КОРИСТИМЕ И ЗОШТО?

Привремените колачиња или сесиските колачиња се итрсануваат од сметачот по затварање на интернет прелистувачот. Со нив, веб-страниците чуваат привремени информации, како што се ставките во кошничката за купување. Ние ги користиме за да овозможиме пристап до содржината.

Трајните или подготвените колачиња остануваат на сметачот по затварањето на интернет прелистувачот. Со нив, веб-страниците чуваат податоци, како што се Вашето корисничко име и лозинка , така што нема да биде потребно да се пријавувате при секоја посета на одредено место.  Трајните колачиња ќе останат на сметачот со денови, месеци, дури и години. Ние ги користиме трајните колачиња како би можеле подобро да ги разбереме навиките на корисникот и да можеме да ја подобриме страницата во поглед на Вашите навики. Оваа информација е анонимна – не ги гледаме индивидуалните податоци за корисникот.

ПОПИС НА КОЛАЧИЊА

КОЛАЧЕ ИМЕ ЦЕЛ
Google Analytics _dc_gtm_UA-#
_ga
_gid
collect
Овие колачиња ги користиме заради собирање на информации за начинот на кој посетителите ја користат нашата веб страница. Овие информации ги користиме за изработка на извештаи и подобрување на страницата. Колачињата прибираат податоци во анонимен облик, вклучувајќи и број на посетители на веб страницата, од каде истите доаѓаат на веб страницата и поединечните страници кои ги посетуваат. Доколку не ги дизволите овие колачиња, ние Вашата посета нема да ја вклучиме во нашата статистика.

КАКОВ ИЗБОР ИМАТЕ ВО ВРСКА СО КОЛАЧИЊАТА

Со исклучување на колачињата одлучувате дека нема да дозволите чување на колачињата на Вашиот компјутер. Поставките на колачињата можат да се контролираат и конфигурираат во Вашиот интернет прелистувач. За информации во врска со поставките на колачињата, одберете го интернетпрелистувачот кој што го користите.

Chrome
Firefox
Internet Explorer
Opera 
Safari

Имајте во предвид  дека со блокирање на колачињата и понатаму можете да ја прегледувате оваа веб страница, но некои нејзини можности можеби нема да ви бидат достапни.

Доколку сакате да дознаете повеќе за колачињата, вклучувајќи и информации за тоа како колачињата се поставуваат и како можете да управувате со нив или да ги исклучите, посетете ја веб страницата www.allaboutcookies.org или www.youronlinechoices.eu. Доколку сакате да оневозможите пратење преку сервисот Google Analytics на сите веб страници, постете ја веб страницата http://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

ПРОМЕНА НА НАШАТА ПОЛИТИКА ЗА КОЛАЧИЊА

Секоја идна промена на нашата политика за колачиња ќе ја објавиме на оваа веб страница. Ве молиме повремено да ја посетувате оваа страница заради информирање за можните промени на политиката за колачиња. Оваа политика за колачиња последен пат е променета на 12.02.2018г. и ја заменува секоја друга политика за колачиња која била во важност пред тој датум.

КОНТАКТ

Сите прашања, коментари и барања во врска со оваа политика за колачиња се добредојдени и можете да ги доставите на адреса ул.Перо Наков бб, 1000 Скопје, Р.Македонија или на е-маил адреса info@eko-team.net.